Kreditfonden/Scandinavian Credit Fund vs Lendify mfl
Sök:

Kreditfonden/Scandinavian Credit Fund vs Lendify mfl

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobbe

ställde för sedan frågan: Kreditfonden/Scandinavian Credit Fund vs Lendify mfl

Hej

Någon som har erfarenhet/insikt i Kreditfonden eller Scandinavian Credit Fund som den väl heter när den handlas?

Tänker om den är jämförbar riskmässigt sett med P2P-sparformen?

Den verkar ge 6-8% efter avgifter. Sedan dock 30% skatt på avkastning.

Tänker som ett lämpligt komplement till de traditionella investeringsformerna med aktier och räntor.

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tyvärr, jag är helt blank!

Men tack för tips kring ett outforksat område för min del haha. återkommer om jag hittar något matnyttigt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Den är grym, öppnar du isk har du låg skatt, och varje lån har ställda säkerheter, dvs att om ett bolag lånar 2 milj måste det finnas säkerheter som garanterar skulden oftast högre panter.

  Tex lån 2 milj men en fastighets som är värd 6 millar står om pant om de inte kan betalas, Lendyfy vet jag mindre om

  Haft kreditfonden i 1,5 år spännande att följa avkastningen varje månad, och men tanke på börsen så känns det rätt bra

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Eric

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Så om jag förstår allt rätt. Förra finanskrisen uppgick kreditförluster på lån till privatpersoner till 2%, idag ligger det på ungefär 1,6%.

Efter Lehmans krisen 2008 kursade nästan 1/4 av sveriges bolag(https://support.brocc.se/hc/sv/articles/360000247505-Vad-h%C3%A4nder-vid-en-l%C3%A5gkonjunktur-).

Bedöm trovärdigheten på källan själv. Men som jag ser det så är känsligheten för företags – och personliga konkurser stor. Därav skulle jag nog hellre låna ut till privatpersoner.

Utav de som jag kollat på och jämfört skulle jag säga att Brocc är överlägset bäst med löptider på antingen 7 eller 15 år och en avgift på 1,8%. Lendify tar idag en snittavgift på 4% på nya investeringar vilket gör att dom tar ungefär hälften av din ränteinkomst, men har en kortaste löptid på 5 år. Ska tilläggas att återbetalningstiden i snitt är ungefär halva löptiden av lånen. Här sprids även dina pengar på runt 40 lån, när man investerar i bolag vet jag inte hur dem sköter riskspridningen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-21 klockan 13:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.