Kreditkoll
Sök:

Kreditkoll

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Therese Edström

ställde för sedan frågan: Kreditkoll

Hej,

har hört av Jan B att det ska gå att få en årlig kreditupplysning på sig själv. Nu gör UC reklam för sina tjänster och där kostar det 49 kr per månad att få regelbunden uppdatering av sin kreditvärdighet. Känns som en onödig ”produkt” ifall det som Jan sagt fortfarande stämmer. Men hur får jag den årliga kreditupplysningen gratis? Och accepteras den som upplysning av eventuella intressenter? Kreditkoll verkar vara något av en färskvara och samtidigt tycks alltför frekventa kreditupplysningar sätta negativa spår i kreditvärdigheten.

En angränsande fråga om kreditkoll: min 21-årige son fick nyss jobb och strax efter beskedet damp ett kreditupplysningsbesked ner från arbetsgivaren. Detta verkar vara en nymodighet som jag är undrande inför. Någon som vet varför de gör så?

Undrar Therese

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Gå in på UCs hemsida. Där hittar du en blankett att fylla i och skicka till UC.

Jag tycker som du. En kredtupplysning per månad är att slänga pengarna  i sjön. Spara pengarna i en fond istället så blir det tusenlappar av det  inom några år.

Att ta en upplysning i samband med en nyanställning är enligt min erfarenhet ovanligt. Samtidigt har jag svårt att se något negativt i detta. Det visar snarast att arbetsgivaren gör ett grundligt jobb och vill ha bra personal.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.