Kreditkort: Blue Cashback american express eller Everyday mastercard? 2019
Sök:

Kreditkort: Blue Cashback american express eller Everyday mastercard? 2019

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Kreditkort: Blue Cashback american express eller Everyday mastercard? 2019

Jag har tittat fram och tillbaka på olika kreditkort då jag själv vill börja få lite återbäring på mina nödvändiga köp.

Hittils har jag fastnat för

Blue Cashback american express, 1,25% återbäring på alla köp med en års avgift på 430 kr  (hoppas kunna förhandla ner det)

Everyday mastercard, 1% återbäring på alla köp ingen avgift.

 

Har totala utgifter som jag kan skriva på kortet till ett värde på ca 170 000 per år, räkningar, köp, etc.

Så min beräkning är att Blue Cashback american express är bättre än everyday mastercard med dem utgifterna. Återbäring minus årsavgift vill säga.

Är det någon som har dessa två kort och har någon erfarenhet av dem?

 

Mvh Martin

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En kort fråga, hur hade du tänkt betala räkningar på ett kreditkort? Jag vet att vissa kreditkort erbjuder betalningar av pg/bg men då börjar avbetalningsräntan ticka direkt från betalningsdagen så det lär inte vara lönsamt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Hos Everyday har man alla fall inte möjlighet att göra det. Tror det finns ganska få kort som tillåter betala fakturor med kreditkort i Sverige och det är verkligen värt att kolla noggrann på villkoren och kostnader om det är så.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Adde

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-22 klockan 18:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.