Kreditkort för att använda i tjänsten
Sök:

Kreditkort för att använda i tjänsten

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Kreditkort för att använda i tjänsten

Hej Jan!
Först – tack för det arbete du gör. Din blogg har varit en stor hjälp då jag för ett år sedan bestämde mig för att ta kontrollen över min privatekonomi, och har aldrig tidigare känt en sådan ekonomisk trygghet som jag gör nu idag. Tack!
Jag har nu tänkt att skaffa ett eller flera kreditkort och det är framför allt av ett primärt skäl: jag reser ganska mycket med mitt jobb och gör utlägg som jag sedan får tillbaka ca en vecka efter att jag har skickat in mina kvitton och har insett att jag absolut inte har råd att ligga ute med så stora summor som det ibland kräver (t.ex. en jobbvecka utomlands med middagar, transport o.s.v.) Ofta när jag kommer hem är jag helt pank tills det att jag får tillbaka pengarna från jobbet.
Min jakt utgick därför initialt efter ett kreditkort som gör det möjligt för mig att kunna lägga ut för jobbets utgifter utan att det påverkar min privatekonomi. Här finns det alltså ett viktigt kriterium, eftersom mycket av dessa utlägg sker utomlands: det får inte vara några uttagsutgifter eller valutaväxlingspåslag.
Däremot, när jag nu har tittat på kreditkort har jag insett att jag vill försöka dra full nytta av dem som du har pratat om i dina videor och även nyttja dem för mina privata utgifter. Jag har därför tittat på ett allround-kreditkort med så hög cashback som möjligt som jag kan använda till mina egna utgifter men även för jobbutlägg inom Sverige (t.ex. om jag bokar en flygresa – vore ju fantastiskt att kunna ta den själv på kreditkort och tjäna eller spara pengar på det!). Jag har inte hittat något kort med högre cashback än Amex Blue Cashback (1,25%).
Problemet är att Amex inte accepteras på alla ställen samt har avgifter för användning utomlands och jag undrar därför om det är rimligt att överväga ett tredje kort: alltså ett kort utan årsavgift med liten eller ingen cashback som jag med säkerhet kan använda överallt inom Sverige. De gånger Amexet inte funkar alltså.
Sammanfattning:

  1. Amex Blue Cashback för alla utgifter i Sverige, både privat och i tjänst
  2. Coop MedMera Mer som används utomlands (främst i tjänst, men även privat), alternativt Bank Norwegian (men måste räkna lite på huruvida MedMeras årsavgift är bättre än Norwegians valutapåslag)
  3. re:member flex eller liknande; används inrikes de gånger Amex inte funkar. Om ingen bonus finns används det bara till tjänsten, men om bonus finns används det även privat.

Vad har du för några tankar kring detta? Resonerar jag helt galet? Hur påverkas min kreditvärdighet av att jag äger tre kreditkort? Givetvis kommer allt betalas på en gång och räntan kommer aldrig bli aktuell.
Bästa hälsningar
David

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

Då jag själv inte har något kreditkort eller är expert på ämnet tänkte jag bidra med länk till inlägg kring ämnet.

Ett kredit kommer att påverka kreditvärdigheten, så det gäller att man verkligen använder och har nytta av kortet så det är värt det. Varje gång du gör ett köp med kreditkortet kan de ta en kreditupplysning på dig och finns många sådana kan kreditvärdigheten sänkas. För banker kan det då se ut som att du försökt ta flera smålån till exempel.

 

Spara och tjäna pengar med de bästa kreditkorten 2017

 

Lycka till!

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-25 klockan 16:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.