Kreditkort med (i) extrakort (ii) excel-export
Sök:

Kreditkort med (i) extrakort (ii) excel-export

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av jacobv

ställde för sedan frågan: Kreditkort med (i) extrakort (ii) excel-export

Jag har två krav på ett kreditkort: (i) att man kan ha extrakort, (ii) att man ska kunna ladda ner alla transaktioner till excel-format.

Fråga: Finns det något sådant kort?

Krav (i) är för att jag och min flickvän ska kunna dela på ett konto till våra gemensamma utfiter, men ha varsitt kort.

Krav (ii) är till för att jag varannan månad laddar ner alla transaktioner till excel-format och därefter kategoriserar mina utgifter. De kategorier jag använder är tex mat, kläder, teknik. En gång om året gör jag en pivot-tabell så att jag ser vilka kategorier som är dyrast. Därmed vet jag vad mina pengar går till.

Research so far: jag har läst https://rikatillsammans.se/basta-kreditkortet-2018/ och kan konstatera att inget av dom korten uppfyller båda villkoren. Krav (i) uppfylls av Everyday card och Norweigan. Krav (ii) uppfylls av många, tex Amex, Coop.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

OkKQ8

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej JacobV!

Jag och min fru använder Volvokort med VISA-koppling.

Årsavgiften är 0:- för både huvudkortsinnehavaren och extrakortsinnehavaren.

Deras CarPay-app är grym. Du loggar in med mobilt BankID och ser allt. Huvudkortinnehavaren ser allt, men extrakortinnehavaren ser bara sina köp. Man ser alla köp direkt, dvs när man går ut från butiken så kan du se det. Jag tyckte det var suveränt när jag var utomlands och de sa att kortet inte funkade trots att jag slog PIN-koden och de ville göra köpet igen. Innan dess loggade jag direkt in och kollade om det reserverats pengar ändå, men det hade det inte så jag gjorde köpet igen. Oavsett var du är i världen så ser du köpet.

Du kan sätta regionspärr på kortet direkt i CarPay-appen. Du kan sätta egen PIN-kod på närmaste Volvoåterförsäljare (typ Bilia) eller bemannad Tankastation.

Bonusen är 0,5% på allt (vissa undantag som bilköp, tobak, spel och valutapåslaget). Valutapåslaget är 1,5% tror jag, men eftersom du får 0,5% bonus på ditt köp så blir den effektiva något lägre.

Debiteringsperioden är också enkel att ha koll på då den alltid är första till sista i månaden. Alltså allt du köper under augusti ska betalas sista september.

Ditt krav nummer två uppfylls också. När man loggar in på Volvofinans hemsida kan du göra en Excelexport av händelser. Där kan du välja alla kort, ditt kort eller din sambos kort. Du väljer tidsperiod själv. Excelfilen som genereras innehåller följande kolumner:

Kontonummer
Datum
Kort
Korttext (alltså vems kort)
Referens
Försäljningsställe
Varuslag (här redovisas valutapåslag som en egen post)
Volym (om du tankat)
Belopp

Eftersom valutapåslaget redovisas separat så kan du urskilja det i din pivot.

Kortet har stöd för kontaktlös betalning (funkar även utomlands).

Det enda kruxet är väl att bonusen inte kan lösas ut i kontanter utan endast användas inom Volvo (tanka, betala service, reservdelar etc). Jag själv tankar på Bilia (Tankastationer) så det är inga problem. Fördelen om man gör det är att när bonuscheckarna kommer är de digitala i CarPay och jag kan direkt klicka och säga ”Dra av vid nästa tankning” så sker det automatiskt.

Här kan du läsa mer om kortet:
https://www.volvofinans.se/privat/kort/ansokan-volvokort/

Här kan du läsa mer om CarPay:
https://www.volvofinans.se/privat/kort/fordelar/CarPay/

Jag äger en Volvo, men jag har varken billån eller försäkring hos Volvo, så årsavgiften är inte knuten till villkor.

Jag tror detta kort är det optimala för er. Jag vet inte om du hittar något sätt att nyttja bonusen på. Du får inte bonus om du tankar på andra stationer än de inom Volvokoncernen.

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag glömde nämna att Volvofinans erbjuder sparkonto med insättningsgaranti också. OM du startar ett så kommer du se saldot i CarPay. Räntan är för närvarande 0,65%. Du kan göra överföringar från sparkontot till kortkontot direkt i appen. Du kan också göra överföringar från sparkontot till din bank om du vill, direkt i CarPay-appen.

  Jag har 10 000:- på sparkontot där om man skulle behöva köpa något dyrt och krediten inte räcker.

  /Fredrik

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-29 klockan 08:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.