Kreditkort
Sök:

Kreditkort

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tomas

ställde för sedan frågan: Kreditkort

Hej.Jag har två kreditkort – AmEx SAS EuroBonus Premium samt SAS EuroBonus MasterCard Premium. Målet med dem är att samla poäng till resor. Dessutom är det ju praktiskt att ha en tillfällig monetär backup. Har nu börjat titta lite på Youtube om just kreditkort, dock från USA, och funderar på om det är lönt att skaffa ytterligare ett i syfte att nyttja förmåner och fördelar en del kortutgivare erbjuder.Till de resor jag betalar och gör använder jag uteslutet AmEx, detta pga reseförsäkringen samt att det blir en del poäng iom lite högre summorna. Men på en del klipp på YouTube om kreditkort ser man en del har en himla massa kort de använder vid olika tillfällen i syfte att maximera bl.a. sin cash back eller poängsamlande. Nu undrar jag om ni ser något egentligt syfte med sådant här i Sverige. Mina köpvanor är enkla – handla mat, onlineköp, bränsle, lite restaurangbesök, några hotellnätter, osv, inget fansy.Har pratat med AmEx ang deras gröna kort, men de rekommenderar det kort jag har utifrån mina vanor och mål.Men hur ser ni på saken, finns det fler guldklimpar där ute som man kan komma åt med andra kreditkort, både med och utan årsavgift?

 

Mvh

  • Tomas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Tomas!

Finns väl egentligen ingen nackdel att ha flera kort så länge man sköter betalningen på dessa, blir såklart mer att hålla koll på men du kan absolut tjäna några kronor här och där.

Jan har gjort en artikeln om just olika kort, du hittar den här!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-04 klockan 10:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.