Kryptovalutor - exponering genom fonder/ETF/ETP’er
Sök:

Kryptovalutor – exponering genom fonder/ETF/ETP’er

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Noel Ekstrand

ställde för sedan frågan: Kryptovalutor – exponering genom fonder/ETF/ETP’er

Hej,

Vad finns det för alternativ för oss i Sverige (exempelvis genom Nordnet/Avanza) att investera i om man är ute efter att exponera sig mot krypto men inte vill handla valutorna direkt? Tänker mig fonder eller ETF/ETP’er som har en korg av de största valutorna.

För oss som inte är alls insatta i krypto men ändå vill exponera oss och hedge’a mot att inte ”miss out” bör det väl finnas något på spåret ovan? Gärna med så låg, eller ingen, förvaltningsavgift som möjligt.

 

tack för svar och bra poddar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Noel!

I min vetskap så finns det inga ETF:er som kör på krypto, däremot har du certifikat som t.ex följer Bitcoin, du hittar en sådan här!

Avanza har även ”Trackers” som följer Bitcoins utveckling.

Däremot så råder jag dig att läsa på om dessa produkter innan du handlar!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-26 klockan 22:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.