Kvartil investmentbolag + Istället för Spiltan investmentbolag
Sök:

Kvartil investmentbolag + Istället för Spiltan investmentbolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Kvartil investmentbolag + Istället för Spiltan investmentbolag

Vad tror ni om kvartil istället för spiltan? Känns som viktningen är lite mer intressant då man tar hänsyn till substansvärde. Motiverar detta merkostnaden på 0,4%?

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Jag har egentligen slutat att kommentera enskilda fonder, men låt mig göra ett undantag.

Hur menar du? Skall man ta hänsyn till substansen är det Spiltan Investmentbolagsfond som gäller.

Spiltans i särklass  största innehav är Investor och Industrivärlden. Båda har skyhög substansrabatt jämfört med i princip alla börsnoterade investmentbolag. Gå gärna in på IB index hemsida och kolla.

Själv funderar jag på att köra 50 procent Spiltan och 50 procent Kvartil. Då får jag både en hyfsad substansrabatt, samtidigt som jag får en bra spridning på aktierna.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej. Varför inte bara använda http://www.ibindex.se/ibi/#/index och köpa bolagen själv? Då kan du köpa utefter vilket bolag som köps till substansrabatt för tillfället.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Helt klart ett alternativ, men det känns mer praktiskt med fonder vid månadssparande samt så blir transaktionskostnaderna höga vid köp av så pass många aktier frekvent.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Johan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-26 klockan 18:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.