Låg risk på fonder?
Sök:

Låg risk på fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Katarina

ställde för sedan frågan: Låg risk på fonder?

Hej,

Börjar med att säga att jag inte kan ett dugg… tyvärr.

Jag har pengar i Fond samt Kapitalspar fond. Nu verkar det gå nerför för de flesta fonder (jag har Swedbank Robur Bas Mix, Swedbank Robur Kapitalinvest, Robur småbolag Robur).

Så min fundering är att ha nåt mer säkert, nåt som står still kanske?

Vad skall jag byta till då? Är räntefond säker?

Tänkte att jag kan byta tillbaka sen när det ser stabilare ut.

Hoppas nån kan hjälpa mig!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad har du för mål med ditt sparande? När vill du kunna använda pengarna?

Att fonder går ner är naturligt men om du sparar på lång sikt spelar inte det någon större roll då dom ändå kommer gå upp igen.

Räntefonder är ju självklart säkrare men du kommer ju heller inte att tjäna några pengar på dom.

svarade på frågan för sedan

Det du vill göra är alltså att försöka tajma marknaden. Det brukar vara väldigt svårt. Om allt går upp imorgon så står du utanför.

Om du ändå är rädd att tappa pengar så kan du minska din risk genom att investera i annat än aktiemarknaden. Jan som driver den här sajten har själv en portfölj som han kallar RikaTillsammans-portföljen. Där har han bland annat har guld och räntepapper. Läs på om den ifall du vill minska din risk.

Det enklaste sättet är annars att helt enkelt sätta pengarna på bankkonto. Det är svårt att tjäna pengar på räntefonder just nu då räntorna är så låga.

 


Den här artikeln publicerades 2018-10-11 klockan 11:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.