Varför har jag en låg sharpekvot i RikaTillsammans-portföljen?
Sök:

Varför har jag en låg sharpekvot i RikaTillsammans-portföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus W.

Den här artikeln publicerades 2017-03-31 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Varför har jag en låg sharpekvot i RikaTillsammans-portföljen?

Hur som helst när jag tittar på din portfölj på shareville så har du ju bara aktier och alltså inte alls ränte index fonder så som du rekommenderar vad har jag missat?
Dessutom har jag försökt att investera så som rika tillsamman portföljen anger och har då fått en sharpe kvot på minus -1.06.
Ja här kan du se fördelningen den är inte balanserad ännu men det borde ju inte bli så illa? Tar det tid för sharpekvoten att bli rätt?
Övriga 25% är på guld i bullionvault

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Marcus,

Det låter konstigt. Har du kollat på rätt portfölj i Shareville? Jag har flera stycken där.

Sedan räknas ju sharpe-kvoten på lite olika perioder och olika sätt, så den är inte helt rättvisande tyvärr. Jag vet inte vilka tidsperioder Nordnet/Avanza räknar på, så kontakta dem gärna och kolla. Men det är inget konstigt att Sharpe-kvoten periodvis kan bli ”konstig”. Särskilt i tider av nedgång då den räknas typ som ”( avkastningen – riskfria räntan ) / standardavvikelsen”

Hälsningar,
jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-03-31 klockan 22:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂