Låga summor - LYSA?
Sök:

Låga summor – LYSA?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Bepperino

ställde för sedan frågan: Låga summor – LYSA?

Hejsan! Har en fundering kring Lysa. Det nämns i podd #133 att om man ska använda sig av fondrobot bör bufferten vara kring 100 000 kr. Bör man inte använda sig av lysa om bufferten bara behöver ligga på ca 15 000 – 20 000 (student) eller har jag missförstått det? Om man inte ska göra det, varför då? Samt vad kan man göra istället?

Tack på förhand :)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Bepperino!

Jag skulle inte anse att du behöver en större buffert bara för att du använder en fondrobot, om du är student i en lägenhet så räcker nog 30-50000kr gott och väl till buffert!

Kör på Lysa om du anser att du vill ha det enkelt och slippa att själv hålla på med din portfölj under årets gång.
Vill du hålla på själv så kör på en egen portfölj!

Vad är ditt sparande till föresten, vad är sparhorisonten?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej, tack för snabbt svar! Vill egentligen bara börja spara för framtiden. Har ca 4 år kvar av studier så vill väl egentligen bara förbereda mig för livet efter med alla sorters utgifter som kommer komma. Som exempelvis barn, hund, bil osv. Kanske köpa lägenhet eller hus senare.

  Verkar spännande och intressant med att skapa egen portfölj men nu vill jag bara komma igång med sparandet och då känns lysa som en bra start :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Bepperino
 2. Vit pil

  Absolut, självklart ska du komma igång med sparandet!

  Kolla in ”Globala Barnportföljen”, väldigt enkelt att skapa en egen portfölj också, så mycket jobb behövs inte.

  Sedan för att bygga upp en stabil ekonomi så kan du kolla in ”Fyra-Hinkar-Strategin”, eftersom sparande handlar om risk så är det bra att bygga upp en ekonomi som klarar svängningar så att du inte måste plocka ut pengar i fel tillfällen från långsiktiga sparanden!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-02 klockan 08:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.