Läge ändra fördelningen inom Lysa?
Sök:

Läge ändra fördelningen inom Lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Patrik

ställde för sedan frågan: Läge ändra fördelningen inom Lysa?

Jag har ju en långsiktig strategi och har ett 90/10-konto och ett 60/40-konto på Lysa. Funderar på om jag kanske skulle ändra fördelningen och dra ner aktiedelen nu ett tag pga funderingar kring Coronautvecklingen.
Tänker mest att jag inte ska ändra min strategi men samtidigt funderar jag på om det verkligen är så stort avsteg att bara ändra fördelningen ett tag.

Tar mer än gärna emot funderingar!

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Patrik,

Om du väl har gjort en fördelning som du själv känner dig trygg med så ser inte jag någon anledning till att ändra denna.
Om du väljer att öka aktiedelen och du får fel i din analys, när kommer du att justera tillbaka till den tidigare fördelningen?

Det jag menar är att du måste ha rätt två gånger för att du egentligen ska tjäna pengar, när du ska sälja och när du väl ska köpa igen, något professionella investerare inte heller lyckas med.

Jag hade behållt fördelningen, men om du känner att du vill göra något så kan du eventuellt stoppa nya insättningar tills du känner dig redo att fortsätta spara, men jag hade kört på som vanligt!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hur länge ska du dra ner aktie innehav? När ska su köpa igen? Är det något som du vet i framtiden som vi andra kan inte se? Då ska du ha 100% ränte fond. Sedan när du vet igen att du köper billigt ska du ha 100% aktie fonder. Då kan du lika bra spela på Casino om du kan se i framtiden. Du vill inte ändra din strategi men ändå vill du göra det då du har läst och hört att Corona ska dra ned börsen igen. Vem vet något sådant? Vart kan man köpa den kristalkulan då man ser i framtiden morgon dagen?

Mvh.jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Din aktieandel beror på din sparhorisont, inte på vad som står i tidningen. Har din horisont förkortats kan det vara bra att minska risken

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hehe. det här var nog lite som att gå till en terapeut, jag vet egentligen svaret men behöver höra någon annan säga det. Tack för svar och pepp!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-27 klockan 08:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.