Lågrisk fonder-obligationer-aktier
Sök:

Lågrisk fonder-obligationer-aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Susanna Hockman

ställde för sedan frågan: Lågrisk fonder-obligationer-aktier

Har SHB Multi A 15 AI som jag har haft i drygt ett år hur ska jag göra 15 % hamnar på börsen som nu har gått ner vågar jag har kvar dom eller ska jag avveckla är så dåligt insatt på två veckor har jag förlorat halva vinsten (är det bättre o vara kall o avvakta att det vänder)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad är din tidshorisont för det här sparandet? Om du ska ha pengarna först om 5-10 år så är det egalt vad som händer just precis nu. Det är utvecklingen på lång sikt som spelar roll.

Om din tidshorisont är kortare, endast ett par år, så kanske du inte ska ha pengarna i en högriskfond överhuvudtaget. Speciellt inte eftersom du reagerar så här på en liten nedgång.

Jag förstår mig inte på den fond du har valt. Den är aktivt förvaltad så hoppas att du har hittat en av de 0,6% av förvaltarna som klarar att slå index. Hade personligen valt någon annan.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hoppsan, såg nu att fonden är medelrisk inte hög. Hur mycket har den gått ner egentligen? Är det rimligt att du får så kalla fötter?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström
 2. Vit pil

  Har varit in o tittat står förändring 1,52% Du ska veta att jag är novis på detta men man litar ju på bankerna att dom gör det bästa för en ,eftersom detta var nytt så verkar det sträcka sig till 3 år .Vad hade du valt?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Susanna Hockman
 3. Vit pil

  Hej!

  Tyvärr kan man inte ”lita” på banker, dom som du får prata med där är försäljare och försöker tjäna pengar till bolaget. Kan låta korrupt, men dom vill att du ska ta fonder med höga avgifter såklart.

  Det är därför bloggar som detta finns, för att lära ut hur man själv kan förvalta sina pengar, utan att göda bankerna med sina skattade pengar.

  Om jag skulle välja en fond så skulle det vara Avanza Global. Finns endast på Avanza tyvärr, annars skulle jag ha valt Länsförsäkringar Global Indexnära.

  Hoppas du löser dina fondval!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-17 klockan 18:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂