Lågrisk-portfölj (30-70)
Sök:

Lågrisk-portfölj (30-70)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Lågrisk-portfölj (30-70)

Hej,

Du pratar någon gång om 30-70 lågrisk-portfölj. Men vad borde den innehålla? Är det kanske samma fonder som i en 60-40 portfölj, men bara med en annan fördelning?

mvh Mikael

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Detta har Jan skrivit om Låg-risk-portföljen:

”Fondportfölj #3 – Låg-risk-portföljen

På senare tid har jag fått frågor om en portfölj med låg risk. Jag har ännu inte haft möjligheten att skriva artiklar kring den, men i grunden bygger den på samma princip som ovan. Det är bara att fördelningen blir lite annorlunda.

 • 25 procent – globalfond
 • 5 procent – svenskfond
 • 30 procent – korta räntefonder
 • 30 procent – långa räntefonder
 • 10 procent – kontanter

Jag återkommer med en fördjupning på ovan vid tillfälle.”

Alltså är det fördelningen som är annorlunda, du kan köra samma fonder men möblera om lite.

En annan portfölj med låg risk är Rika Tillsammansportföljen.

RikaTillsammans-portföljen – en portfölj för alla väder

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vad är fördelen med att ha korta och långa räntefonder. Är det inte lika bra att ha ett bankkonto på en nischbank med en ränta som hyfsad?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christina
 2. Vit pil

  Jag har valt att ha räntesparande på räntesparkonto personligen. En fördel med att ha det i räntefonder är för att man då får en helhetsbild, ens sammanlagda sparande t.ex.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Elin Agorelius
 3. Vit pil

  När skapar du en artikel kring en lågrisk portfölj?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ali

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-13 klockan 09:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.