Lågrisk portfölj
Sök:

Lågrisk portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ali

ställde för sedan frågan: Lågrisk portfölj

Hej,

Jag har precis börjat spara och tyckte att Nybörjarportföljen passade mig väldigt bra! Tack så hemskt mycket för denna sida. Har hjälpt mig extremt mycket.

 

Skulle gärna vilja se råd inför en lågrisk portfölj? Har du en sådan artikel? Har försökt söka mig fram men finner tyvärr inget.

Du har dessutom en Rikatillsammansportfölj som jag gillar starkt men tyvärr kan man inte köra den via Avanza?

Jag som ny här hade verkligen uppskattat ifall du gav lite mer råd till nybörjare som hoppar på din resa. Mer direkt information om vilka fonder och hur en portfölj bör se ut.

Tack på förhand

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ali!

Kul att du har hittat hit och välkommen!

Finns väldigt många artiklar här på bloggen som du kan läsa, skickar med några förslag:

Angående lågriskportfölj så kan du göra en sådan genom att sänka andelen aktier mot räntor och således få en portfölj med lägre risk.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

 

Jag tycker den här artikeln av Meb Faber är väldigt intressant på temat ”låg risk”.

The Stay Rich Portfolio (or, How to Add 2% Yield to Your Savings Account)

 

Man får va lite försiktig så att man inte hamnar i en ”låg risk” situation där värdet faktiskt minskar pga inflation, devalvering osv…  Det kan lätt bli så om man bara har räntor.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-12 klockan 23:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.