Lämpliga försäkringar för ägare i AB?
Sök:

Lämpliga försäkringar för ägare i AB?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

Den här artikeln publicerades 2017-04-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Lämpliga försäkringar för ägare i AB?

Vad för typer av försäkringar är lämpliga att ha som ensam ägare och ensam anställd i ett AB? Tänker främst på om man blir allvarligt sjuk, skadad eller liknande?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är lite olika. Jag skulle rekommendera att träffa en försäkringsrådgivare och höra. Nu ska det sägas att jag är en person som älskar försäkringar, så jag har fler än de flesta. Dessa har jag:

 • Sjukvårdsförsäkring – om jag blir sjuk får jag en läkartid utan remiss och inom 48 timmar.
 • Sjukavbrottsförsäkring – om man blir sjuk så får man en viss ersättning utöver det man får från försäkringskassan.
 • Företagsförsäkring – en grundläggande försäkring ungefär som hemförsäkring fast för företag

Sedan är jag med i TGL via Fora, det kostar någon hundralapp per år. Jag tror den har någon sjuk-del också. Därutöver har jag privat:

 • Livförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Bilförsäkring
 • Barnförsäkring

That’s it. :-) Har en kompis som inte har någon försäkring som brukar säga att en försäkring ska man bara ha om man inte har råd att betala skadan själv. Han har en poäng i det.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  När du säger försäkringsrådgivare, var vänder man sig? Till sin privata bank? Till företagets bank? Sitt nuvarande försäkringsbolag? Tips på någon som är mer ”opartisk”?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anna
 2. Vit pil

  Tyvärr finns det inga opartiska. :-/

  Jag själv använder Säkra eftersom de är lokala och min rådgivare där är ganska okej. Men jag skulle absolut ta en timme och ringa till t.ex. Trygg-Hansa, Folksam och Länsförsäkringar och kolla vad de erbjuder. Jag gör rätt ofta så att jag kollar med flera och det alla är överens om gör jag.

  Gjorde så med huset – hade två besiktningsmän. Sjukt intressant att det som den ene anmärkte på tyckte inte den andre var något problem och vice versa. Det båda anmärkte på, det gjorde jag. :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-14 klockan 13:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.