Lån betalas i euro
Sök:

Lån betalas i euro

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Lån betalas i euro

Hej vi har ett lån som betalas i euro,  finns det möjlighet att spara i euro för att betala lånet?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Peter!

Ja, det finns lite fonder där du köper och får exponering mot andra valutor, har tyvärr inte koll på vilka fonder som är dom bästa med just euroexponering.
Däremot så brukar det då stå ”EUR” eller liknande i slutet av fondnamnet, någon annan som kanske vet vilka fonder som finns i denna kategorin?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Lånet i euro ska betala euro kontanter. Fastän man köper utländska fonder i Sverige får man alltid SEK (ej basvaluta) tillbaka. Hur kan man ha den utländska valutan (t.ex. euro) som likvida medel? Det är bara utländska valutor sparkonto som gäller men man måste redovisa vinst/förlust och betala skatter 30% (om man har vinst).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 2. Vit pil

  Tack
  Jag letar vidare.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  peter

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-29 klockan 16:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.