Lån bundet till Stiborränta
Sök:

Lån bundet till Stiborränta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karin

ställde för sedan frågan: Lån bundet till Stiborränta

Hej!

Jag håller på att förhandla om ett nytt företagslån och ett alternativ är att binda lånet på 1 år till 3 månaders Stiborräntan. Enligt banken finns det ingen risk med detta på 1 års sikt. Jag har försökt att läsa på lite om Stibor och har då förstått att den är känslig för finansiella/ekonomiska oroligheter.

Är det nån som vet mer?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Stibor betyder Stockholm Interbank Offered Rates. Det är den räntan som bankerna betalar när de lånar pengar av varandra. Den används ofta vid företagslån. Är väldigt bra för kunden eftersom banken inte kan smyghöja sina marginaler.

Jag är dock något förvånad över upplägget. Är lånet bundet i ett år bör räntan kopplas till Stibor 12 mån och inte till Stibor 3 mån.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Man är bunden till lånet i ett år, men räntan ändras varje kvartal (Stibor 3-mån plus påslag).

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Alexander Bodén

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-03 klockan 08:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.