Lån i Norge
Sök:

Lån i Norge

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Roland

ställde för sedan frågan: Lån i Norge

Hej,

 

Detta kanske är helt fel forum att fråga i.

Men jag frågar iallafall.

Är det någon som vet vilka banker som lånar ut pengar till fritidshus/lägenhet i Norge? Alltså inte "blancolån" utan riktigt lån med bostaden som säkerhet!

 

MVH

Rolle

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hmm, menar du att du vill låna i en norsk bank eller i en svensk?

Den största banken i Norge är DnB. Men några av de svenska bankerna har verksamhet i Norge också, bla Nordea och Skandiabanken. Sen finns det många lokala sparbanker. Om du vet var i Norge du vill köpa kan du fråga någon sådan på den orten. Annars skulle jag säga att det fungerar ungefär som i Sverige med bolån etc.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej igen,
  Jag var nog lite otydlig, jag vill låna i en svensk bank. Men vanligtvis så vill inte svenska banker låna ut med bostaden som säkerhet i ett annat land. Och att få ett lån i en norsk bank till ett hus är nästan omöjligt utan inkomst i Norge.

  MVH
  Rolle

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Rolle
 2. Vit pil

  Hej Rolle! Fick du svar på din fråga? Är nyfiken eftersom jag har hittat en stuga i Norge jag fastnade för..

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andersson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-18 klockan 15:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.