Lån och räntor
Sök:

Lån och räntor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma

Den här artikeln publicerades 2017-08-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Lån och räntor

Hej! Jag hqr 2 lån idag, ett på 9000 kr med 9.90%ränta och ett på 12 000 med 19.90%ränta. Jag vill slå ihop dessa 2 men fick enbart ett lån med 25%ränta. Lönar det sig att slå ihop dom även om räntan blir 25% eller det är bättre att ha det som det är?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

Din genomsnittliga ränta idag får du fram genom att:

(9000*9,9%+12000*19,9%)/(9000+12000)=15,6%

så det är ingen bra idé att byta 15,6% mot 25%

Jag skulle fundera på om det finns något jag kan göra för att betala av lånen så snabbt som möjligt och börja att betala det dyra lånet först – kanske finns det något som går att sälja för att betala av på lånet?

 

MVH Johan B

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-04 klockan 12:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.