Lån på företag som gör dåligt resultat.
Sök:

Lån på företag som gör dåligt resultat.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Lån på företag som gör dåligt resultat.

Hej,

Gjorde en satsning på företaget för 2 år sedan som visade sig vara helt fel.. Man lär sig av sina misstag, men sitter med ett lån på företaget just nu och ett privatlån som hör till företaget. Företaget har slimmats ner och drivs nu vid sidan om mitt vanliga jobb. Och omsättningen är låg. Så man kan säga att jag fått börja om från början. Men nu har jag lån som kostar mycket / månaden. Dvs jag får betala med våra privata medel nu tills företaget ökar omsättningen.

Det är ett Wasa företagslån och ett privatlån som sagt. Det bästa vore ju självklart att få ihop det till ett lån och få en lägre ränta än vad som är nu.

Någon som har ett bra tips på hur jag ska tänka här? Ska jag leta efter en lösning där jag har lånen nu? Eller finns det någon som har något annat bra tips?

Tacksam för svar!

Mvh
Mikael

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Att försöka få ned ränta och amortering på lån, när företagandet går dåligt är inte det lättaste. Snarare är det så att finansbolaget eller banken vill höja räntan istället. Egentligen inget konstigt. På privatsidan är det likadant. En låntagare med god ekonomi får oftast bättre villkor än en låntagare med dålig ekonomi.

Har du ett övervärde i ditt boende? I så fall får du bita ihop och ta ett nytt lån den vägen. Givetvis bör du stämma av med mer än en bank.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-10 klockan 13:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂