Lån vid utlandsköp
Sök:

Lån vid utlandsköp

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas

ställde för sedan frågan: Lån vid utlandsköp

Hej och godmorgon på er!
Funderar på det här med utomlandsköp av fastighet men läser ofta att bankerna inte ställer sig bakom lån av det. Låt säga att jag är intresserad av en fastighet i Usa. En fastighet som låt säga kostar 1.3miljoner kr. Som är tänkt att hyras ut.
Vart/hur går jag tillväga med bankerna? Vilka banker rekommenderar ni? Vet ni ifall man får låna pengar av amerikanska banker?
Tacksam för svar!

Må bäst

 

// Jonas

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vill tillägga att jag inte kan belåna min nuvarande bostad då jag bor i ett hyreshus

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vad är bakgrunden till att du vill köpa en fastighet i USA och hyra ut?

Det ringer lite varningsklockor, men du har ju inte gett så mycket info än. Är det något du har kommit på själv eller är det någon som har kontaktat dig med ett ”bra erbjudande”?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vad är det för varningsklockor som ringer tycker du?
Anledningen är att tjäna pengar. Vad behöver du för mer info?
Har en vän som bor där borta som har lite fastigheter och fråga mig ifall jag ville vara med på några procent.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Att svenska banker är ointresserade av att låna ut pengar till fastighetsköp i USA är helt naturligt. Om banken vid obestånd skall driva igenom en tvångsförsäljning av en fastighet i Sverige är det jobbigt nog. Att göra samma sak i utlandet är ännu värre. Att lägga tid, kraft och pengar på detta för en fastighet i USA känns inte lockande.

Du får väl fråga din vän i USA om hen har något finansieringsförslag.

Det lilla som jag har sett av fastighetsköp  i USA har inte varit lyckat. VAR FÖRSIKTIG!

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-02 klockan 07:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.