Låna egna pengar till Holdingbolag.
Sök:

Låna egna pengar till Holdingbolag.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Låna egna pengar till Holdingbolag.

Hej,

Jag och min fru är utflyttade från Sverige sedan 10år tillbaka. Nu skrivna i Norge. Vi behöll dock vår bostadsrätt i Stockholm. Den har vi nu sålt och gjort en vinst efter skatt på ca5milj. I och med att vi är utskrivna ur landet kan vi inte investera vinsten via ISK. Undrar ifall någon vet ifall det är lov att låna ut pengarna till ett eget nystartat AB(Holdingbolag) vars syfte är att bedriva handel med värdepapper eller liknade för egen räkning.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja.

Åt det hållet går det bra. Däremot kan ju inte ett AB låna ut till sina ägare.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-08 klockan 18:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.