Låna i euro eller betala allt cash?
Sök:

Låna i euro eller betala allt cash?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Birgitta

ställde för sedan frågan: Låna i euro eller betala allt cash?

Älskar din hinkstruktur! Nu funderar vi på tidig pension och ev också köpa en lägenhet i varmare trakter t x Portugal. Vi kommer att fortsatt vara skrivna i Sverige. Vi tänker oss att den ska kosta ca 4 miljoner kr. Möjligen hyr vi ut den juni- okt. Vi har pengar så att den kan betalas kontant, men undrar om det är bättre att låna 3 mkr i euro. Kronkursen ju så låg och hur ska man tänka? Om man bara pytsar in 1 miljoner kr så kan man ju investera de andra och lägga i passivhinken. Vi räknar med att vi har lägenheten tills vi är 70 eller så. Vi har 12 år dit.

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-05 klockan 14:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.