Låna på huset för att investera
Sök:

Låna på huset för att investera

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lucas Henriksson

ställde för sedan frågan: Låna på huset för att investera

Vill bara se om jag förstår argumentet med att låna på huset för att investera: Innebär detta att man i princip hela tiden vill ligga på max belåningsgrad? T.ex. när man amorterat ner lånet till 70% lånar man upp till 85% igen och investerar dessa pengar? Med andra ord man försöker så ofta som möjligt att ligga på max belåningsgrad (85%) och därmed också 2% amorteringskrav.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ha inte mer lån än du är bekväm med är mitt råd. Var beredd på att det kan ta 10-15 år att få tillbaka pengarna på börsen om du har otur. Är du bekväm med att betala räntor hela den perioden så ja Vf inte.

Bäst avkastning får ju den som har mest pengar i marknaden under längst tid

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-06 klockan 11:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂