Låna pengar till bostad eller sälja aktier för att köpa bostad?
Sök:

Låna pengar till bostad eller sälja aktier för att köpa bostad?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karolina N.

ställde för sedan frågan: Låna pengar till bostad eller sälja aktier för att köpa bostad?

Hej,

Jag står i begrepp att eventuellt köpa en bostadsrätt då min sambo och jag ska separera. Är det mest fördelaktigt att låna ”nya ”pengar från banken till köpet eller att sälja av alla befintliga tillgångar som jag har i form av aktier, nu när börsen rusar för att kunna låna en mindre summa. Min andra fråga är om man kan/bör låna på sina aktier och sin sommarstuga (som jag fått i arv) som säkerhet för att köpa bostad. Hur ska jag tänka?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är det inte fördelaktigt att betala 15% av en bostad och låna resten när räntorna är på ca 1,2% medans inflationsmålet år 2%?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Sen om du bör sälja dina aktier eller inte, ta reda på hur länge du kan låta pengarna vara i fred. Man kan sälja en del och sätta in i räntefonder, vilket är en del av alla portföljer här på bloggen.

Titta in fyra hinkar principen föresten: https://rikatillsammans.se/fyra-hinkar-strategin/

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-13 klockan 15:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.