Låna till bil?
Sök:

Låna till bil?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Petter

ställde för sedan frågan: Låna till bil?

Hej!

Jag behöver köpa bil. För att finansiera köpet finns det några olika möjligheter. Ta från bufferten? Sälja av från fonder? Låna upp på huset?
Belåningsgraden är en bit under 50% så det skulle inte innebära några stora förändringar. Jag amortera dessutom  redan fast jag egentligen inte ”behöver”

I mitt huvud låter det som en förhållandevis bra idé att öka bolånet, att pengarna så att säga gör mer nytta på börsen…

Samtidigt känns det ju lite halvbra att låna till konsumtion.

Hur tänker ni?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle aldrig låna för konsumtion (undantag hem)

Ta från buffert eller sälj av fonder.

På så vis kommer du värdesätta det du köper mycket mer.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag tänker nog i grunden precis som du. Känns bara som att pengarna gör mer nytta på börsen än det skadar att ta dem från huset. Typ. Det borde ju gå att räkna på.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Petter

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Petter!

Om du anser att bilen du ska köpa är något du verkligen behöver för din vardag så skulle jag inte riktigt anse att det är konsumtion som inte ska finansieras av lån. Att du har en låg lånegrad på din bostad gör detta ganska enkelt tycker jag, att låna upp huset och fortsätta investera på börsen för att bygga upp en bättre stabilare ekonomi hade jag gjort. Jag är inte heller ett fan av lån för konsumtion, men att göra det bästa av ekonomin och effektivisera den hade varit mitt val.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-07 klockan 11:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.