Lånar det sig att söka uppskov på reavinsten och placera pengarna?
Sök:

Lånar det sig att söka uppskov på reavinsten och placera pengarna?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Annmari

ställde för sedan frågan: Lånar det sig att söka uppskov på reavinsten och placera pengarna?

Hej!

Efter 48 års arbete har jag nyligen gått i pension med låg pension. Behöver kompensera pensionen månatligt med ett par tusenlappar från avkastningen på en bra placering.

Jag har sålt huset förra året med bra vinst + har lånat/ fått av en familjmedlem en summa (familkjelånet som inte  nödvändigtvist behöva betala tillbaka så länge jag lever), just nu båda på sparkonto med 0,75% ränta!

Nu har tid för att skaffa mig kunskap om olika placeringar. Behöver tips som starthjälp, speciellt med tre frågor:

1) lånar det sig om jag ansöker uppskov på vinsten av försäljningen och placerar det tillsammans med ”egna pengar” t ex i en typ ”nybörjarportföljen” med större antal fonder/aktier? På så sätt blir det några pengar kvar av avkastningen efter avdrag för alla kostnader och skatter?

2) Eller ska betala skatt på vinsten, slippa tänka på uppskovet och bara satsa på mina pengar.

3) om jag sparar på ISK kommer att mina barn få hela mina sparande i arv? Detta är också viktigt för mig

Tacksam för goda råd

Annmari

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Datorfel :) det ska vara” lönar” sig och inte ”låna” sig :)

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Att låna pengar av Staten är inte billigt. Själv hade jag betalt min reavinst.

Dina barn ärver ditt ISK..

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-21 klockan 10:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.