Låneskydd på banken
Sök:

Låneskydd på banken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anor

ställde för sedan frågan: Låneskydd på banken

Hej!

Jag undrar hur vi ska tänka kring vårt låneskydd och möjligheten att konkurrensutsätta vår bank vid bolåneförhandling. Vi har varit kunder hos vår bank i dryga 20 år och vi har ett låneskydd som gäller tills vi fyller 65 år. Det täcker lån upp till 40 basbelopp och är värt en del för oss om vi motsvarande skulle teckna livförsäkring för motsvarande belopp. Vi har en rabatt på bolånen idag på 0,46% vilket är ganska bra. Men jag känner att vi är låsta till banken p g a detta, då vi inte skulle få liknande villkor igen. Hur skulle du tänka?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad är problemet?

Låneskyddet är kanske värt 0.25 % eller mer, om alternativet är att  ni kan ordna en grupplivsförsäkring via er arbetsgivare eller fackförbund. Köper ni en försäkring via ett försäkringsbolag kan det bli betydligt dyrare beroende på er ålder.

Ni får räkna samman värdet av rabatten och låneskyddet och jämföra med andra bankers alternativ. Ni kan inte se låneskyddet som en separat gåva från banken.

Upptäcker ni att er nuvarande lösning är den bästa, så är det  bara att vara nöjda.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag tycker att du benar upp mitt problem på ett bra sätt. Jag vill inte släppa låneskyddet, med mindre än att jag har liknande villkor via t ex en livförsäkring. Jag ska räkna på det för att sedan förhandla med min banken och även jämföra villkor hos andra banker.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Anor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-11 klockan 07:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂