Långa obligationer - Långsiktig investering?
Sök:

Långa obligationer – Långsiktig investering?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tomi

ställde för sedan frågan: Långa obligationer – Långsiktig investering?

Hej,Jag funderar på att spara i iShares Euro Govt Bond 15-30yr UCITS ETF EUR till min pension (20 år), då den verkar ha ett mycket fördelaktigt track-record. Är det någon här som vet mer om riskerna med att investera i långa obligationer? Är det en god ide att lägga allt sparade i dem om man är mer rädd för en \”krash\” än att få jättehöga utbetalningar?På förhand tack!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ett gästinlägg här på bloggen finns om ämnet.

Varför det är riskfyllt att investera i Långa Räntefonder.

Även denna artikel kan vara relevant. Citat från artikeln: ”Långa obligationsfonder är ett alternativ för den pessimistiske fondsparare som tror på fortsatt dåligt börsklimat och sämre globala konjunkturutsikter. Båda scenarierna kan sannolikt leda till fortsatt låga marknadsräntor och även sjunkande marknadsräntor under en tid vilket lär gynna långa räntefonder. Om däremot marknadsräntorna stiger kommer de här fonderna förmodligen inte ha något vidare utveckling.”
https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2016/01/20/langa-rantor-mot-konjunkturangest.html

Att lägga ALLT ditt sparande till pensionen i den skulle jag inte rekommendera, det är hög risk att lägga alla ägg i en korg också.

Vill du ha alternativ till att investera är t.ex. RikaTillsammans-portföljen ett defensivt alternativ beroende på dina förutsättningar.
25% Långa räntefonder
25% aktier
25% guld och silver samt
25% korta räntefonder.
Mer om den portföljen kan du läsa här:

RikaTillsammans-portföljen – en portfölj för alla väder

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-20 klockan 18:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.