Långa obligationer till Rikatillsammansportfölj
Sök:

Långa obligationer till Rikatillsammansportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

Den här artikeln publicerades 2017-09-08 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Långa obligationer till Rikatillsammansportfölj

Jag undrar avseende de långa obligationsfonder som ingår i Rikatillsammans-portföljen. På Avanza kan jag bara hitta de amerikanska och kanadensiska fonderna, men inte de europeiska. När jag pratar med Avanza låter det som att man kan ringa in och beställa de europeiska fonderna, men då med en rejäl extra avgift. Någon som har lyckats lösa detta? Gissa att det kanske är lättare via Nordnet?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

I och med att regler ändrades vid årsskiftet så har RikaTillsammans-portföljen fått göras om lite, eftersom man numera som svensk inte kan handla med nordamerikanska ETF:er. Såhär ser den ut 2018:

Ombalansering i RikaTillsammans-portföljen 2018

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag är också intresserad av resonemanget kring de långa obligationsfonderna i Rika Tillsammans-portföljen.

 

Som jag har förstått teorin bakom permanent-portföljen bör placeringarna göras i hemlandet (eller så nära hemlandet som möjligt). Detta talar för att placera i långa europeiska obligationsfonder (då det inte finns några 20+ års fonder i Sverige). Varför väljer du, Jan, ändå amerikanske och kanadensiska fonder?

Tack på förhand!

Oscar

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-08 klockan 14:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.