Långräntefond
Sök:

Långräntefond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christian

ställde för sedan frågan: Långräntefond

Hej skulle ”NORDEA 1 – LONG DURATION US BD BP SEK” kunna vara ett alternativ som långräntefond i en Permanent Portfolio?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har funderat på detta själv, men tänker att den riskerar att inte ha lång nog duration (tolkar jag t.ex. thepermanentportfolio.com rätt ska de vara 20-30 år för att få rätt skydd) samt att den är rätt dyr (förvaltningsavgift på 0,6 mot 0,15 för iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (TLT)).

Tänker dock att den är i rätt riktigning och hör gärna vad andra tycker om den. :-)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, denna har 10-30 år.. Vet tyvärr inte hur andelarna är fördelade. Den kostar lite men helheten i portföljen blir hanterbar om man t.ex. gör en enkel med Avanza Global, Spiltan Räntefond Sverige & Något Guldcertifikat.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christian
 2. Vit pil

  Har diskuterat möjligheterna att bygga en permanentportfölj hos Avanaza med denna fond i denna tråd: https://rikatillsammans.se/fragor/forenklad-all-weather-portfolio-lagsta-summan-att-starta-med/

  Kom dock till slutsatsen att jag bygger den hos Nordnet istället för tillfället då resultatet hos Avanza tyvärr inte blir tillräckligt bra (Spiltan räntefond Sverige är inte heller helt teoretiskt rätt för korträntedelen, se tråden jag länkade).

  Hoppas att det i framtiden dock går att bygga den hos Avanza och att det kommer fler billiga fonder, skulle även minska valutaexponeneringen. Eric Strand verkar ju i alla fall vara på väg med en ny guldfond.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin
 3. Vit pil

  Korträntedelen kan man göra lite som man vill med i nuläget t.ex. Sparkonto med 0,75% ränta. Sen måste man räkna in courtagekostnader när man jämför med etf + utebliven möjlighet att investera mindre summor. Jag tror det kommer fungera!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christian

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Fördelning

7 till 10 år
0,8

10 till 15 år

15 till 20 år
2,4

20 till 30 år
95,8

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Låter intressant. Känns som att det kan vara ett bra substitut till ETFerna men avgiften är rätt hög vilket är en nackdel.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-11 klockan 14:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.