Långsiktigt sparande
Sök:

Långsiktigt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eva Östlund

ställde för sedan frågan: Långsiktigt sparande

Hej jag har en summa pengar (ca 50000-75000 kr) som jag vill förvalta under ca 8 år med så god avkastning som möjligt. Jag har tjänstepension som löper under 8 år och vill förstås inte halka ner på endast allmän pension då. Hur ska jag tänka?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Hur det passar att förvalta pengarna beror lite på hur hög risk du är villig att ta för att få denna avkastning. Är sparhorisonten över fem år (vilket det är i ditt fall) är aktiefonder ett alternativ. Exempelvis kan du kika på Nybörjarportföljen som RikaTillsammans skriver om. Då har du pengarna fördelade mellan aktie- och räntefonder. Vill du ta högre risk (och därmed ha möjlighet till högre avkastning) kan du minska eller ta bort andelen räntefonder till förmån för aktiefonderna.

Du kan läsa mer om Nybörjarportföljen i länken här. https://rikatillsammans.se/fondportfolj/

 

Vänliga hälsningar

Elin

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-02 klockan 09:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.