Långsiktigt sparande
Sök:

Långsiktigt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Långsiktigt sparande

Hej, tanken är att starta ett långsiktigt sparande som jag inte kommer att röra tills jag är minst 30, och förhoppningsvis äldre. Kommer därför att endast hålla mig till rena aktier. (minst 9 år)Tanken är att hålla mig väldigt minimalistisk. Förslagen jag har just nu är:Swedbank robur access global 70%Swedbank robur access asien 10%Spiltan aktiefond investmentbolag 10%Detta hade gett mig en fördelning på:

Afrika och Mellanöstern

0,9

Asien exkl Japan

18,2

Australien och Nya Zeeland

1,8

Japan

6,1

Latinamerika

1,1

Nordamerika

45,5

Sverige

10,9

Västeuropa exkl Sverige

14,9

Östeuropa

0,6

Tankar och ideer är väldigt välkommna!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om horisonten ev är 9 år hade jag inte valt 100% aktier utan även en viss räntedel, antingen i fonder eller på räntesparkonto.

Vad gäller fördelningen på fonderna så ser det bra ut tycker jag, ganska lik fördelningen i Globala barnportföljen även om din variant inte innehåller räntefond.

Mina fondportföljer 2018 | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-11 klockan 10:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.