Långsiktigt sparande senare i livet?
Sök:

Långsiktigt sparande senare i livet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kalle

Den här artikeln publicerades 2017-10-18 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Långsiktigt sparande senare i livet?

Hej, saknar lite visdom om investeringsbaserat sparande som påbörjas senare i livet. Bättre bättre sent än aldrig kan man tycka, men med ökande ålder skiftar ju samtidigt balansen mellan vad man avstår omedelbart och den senare behållning man i så fall hoppas på. Dels är tiden kortare för att nå denna avkastning, dels kan hälsa och annat lägga hinder i vägen.

Vi tänker oss 3 personer – 40, 50 och 60 år, som skall spara långsiktigt till sig själva.

  • Hur bör respektive person anpassa sitt sparande efter sin ålder?
  • Vilka justeringar borde göras om man jämför ett större engångsbelopp med en insättning varje månad?

Hälsningar Oblomov

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lyssna på avsnitt #1 på ljudbloggen RikaTillsammabs på Soundcloud så får du tips på hur du kan tänka.

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-18 klockan 12:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.