Långsiktigt sparande till handpenning
Sök:

Långsiktigt sparande till handpenning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

Den här artikeln publicerades 2017-06-19 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Långsiktigt sparande till handpenning

Hej! Jag vill spara ihop pengar till handpenning till en villa men inser att jag inte kommer att ha råd förrän om 5-10år där jag bor nu. Har ca.300 000 sparade än så länge(på vanligt bankkonto) och kan sätta av ca.5000kr/mån. Är det vettigt att placera pengarna (eller i alla fall 2/3) i rika-tillsammans-portföljen för att få de att växa till sig? Eller bör jag leta efter ett annat sparkonto med högre ränta bara med tanke på att jag vill använda alla pengarna om säg 5år?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

 

Fem år är alldeles för kort tycker jag för att investera på börsen. En stor krasch kan ju komma om 2-3 år och det kan ta många år innan börsen normaliserats igen. Och en sekundär krasch kan ju komma i efterdyningen av den första kraschen. Rikatillsammans porföljen ”garanterar” ju att dina tillgångar inte går upp i rök mer än 25%, men det är en krasch jag skulle påverkas mycket av.

Jag tycker att Jonas på Morningstar summerar dilemmat med att satsa pengar på börsen för att ”köpa något i framtiden” bra i denna artikel :

http://www.morningstar.se/Articles/Chronicle.aspx?title=lat-inte-planer-bero-borsen-svd-dms

Ett alternativ är Hembers (killen som skriver på Avanzas blogg) räntetrippel. Mindre risk än börsen men något högre möjligheter till bättre ränta än nischbankerna.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-19 klockan 23:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.