Långtidssjukskriven med kapital • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Långtidssjukskriven med kapital

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pernilla

Pernilla ställde följande fråga för 2 månader sedan:

Hej,

Jag var anställd i mitt eget AB tills i oktober då jag blev heltidssjukskriven på grund av en allvarligare njuråkomma. Jobbade med friskvård, så ingen ork över till jobbet kvar.

Jag tog ut en lön i underkant och hade inga stora överskott i AB:et, typ 100 000 innestående. Därmed en hyfsat låg sjukpenning, vilket gör att jag lever på existensminimum. Nästan allt går till fasta kostnader som hyra och el plus 3 barn.

Lyckligtvis har jag ett kapital jag ärvt på 650 000 som är investerat mestadels i fonder. Tyvärr måste jag ta av detta kapitalet varje månad för att överleva just nu, vilket känns surt. Om jag inte haft det hade jag kunnat få bostadsbidrag t ex.

Antar att min fråga är: hur hade du gjort i min sits? Vill ju gärna att mitt kapital ska växa, inte försvinna. Det var ju tänkt till en kontantinsats på hus då jag hyr nu som tillfällig lösning efter skilsmässa. Har inga försäkringar som täcker något tyvärr.

känner mig låst i min situation. Kan ju inte heller köpa hus eller investera i något för att få en passiv inkomst och starta en pengamaskin, vilket egentligen är mitt mål också.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.