Långtidssparande
Sök:

Långtidssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emelie

Den här artikeln publicerades 2017-04-05 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Långtidssparande

Hej!

Jag är nybörjare på det är med fonder och aktier. Jag skulle vilja börja ett sparande där jag lägger in 400kr i månaden i minst 30 år. Har ni tips på hur jag ska gå tillväga och vilka fonder jag bör välja och varför?

Vänligen, Emelie

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Emelie,

 

Jag skulle rekommendera att ta rygg på Jans barnportfölj när det gäller en så lång tidsperiod. Den finns här på bloggen så börja att läsa där. Jan använder sig av en fördelning enligt: 60% globalfonder 20% sverigefonder 10% tillväxtfonder sen 10% i ränte- och obligationsfonder.

Mitt tips är att genom denna fördelning välja ut de fonder Jan nämner i ett av sina blogginlägg som heter ”bästa indexfonderna 2017”.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-05 klockan 15:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.