Länsförsäkringar Global Hållbar A 100%
Sök:

Länsförsäkringar Global Hållbar A 100%

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av J

ställde för sedan frågan: Länsförsäkringar Global Hållbar A 100%

Är man helt bränd i huvudet om man går in med ett kapital i Länsförsäkringar Global A, om man ändå tänker att köra passivt i ett X antal år, och ändå inte bryr sig om detta kapitalet, utan man kör mer ”bära eller brista”?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den är väldigt dyr. Det kommer göra att du betalar mycket både i avgifter och missad ränta-på-ränta-effekt. Länsförsäkringar påstår att fonden är aktivt förvaltad men tittar man på graferna så verkar det som att den följer index, fast sämre på grund av avgiften.

Mitt förslag är att du kikar på SPP Global Plus eller Öhman Global Marknad Hållbar. Båda kostar ca 0,40% per år och går bättre.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  ^
  Jag menade självklart Länsförsäkringar Global Indexnära med 0,22% avgift.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  J
 2. Vit pil

  Om du inte bryr dig om detta kapital så spelar det ingen roll vilken fond du köper. Jag är ingen läkare, men om du ändå väljer en global indexfond skulle jag nog bedöma att du inte är helt bränd i huvudet. Men kom gärna på återbesök inom fyra veckor, det kostar ingenting. Även om du inte bryr dig så gör vi det. :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-02 klockan 22:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.