Länsförsäkringar Global Indexnära
Sök:

Länsförsäkringar Global Indexnära

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Helen

ställde för sedan frågan: Länsförsäkringar Global Indexnära

Vad tycker du/ni om att \”fonden har rätt att ta ut 2% i försäljning respektive inlösenavgift men aldrig utnyttjat denna rätt\” som man kan läsa i produktbladets fintstilta?Jag sparar mycket av mina pengar i denna fond och blev väldigt förvånad när jag läste om detta. Även om de aldrig utnyttjat denna rätt så tycker jag spontant att det känns väldigt fult gjort av dem att skriva in det.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Risken för att Länsförsäkringar skall utnyttja klausulen är väldigt nära noll. Man skulle vara kommeriellt död på marknaden i all framtid i så fall.

Orsaken till att byta är snarare psykologisk. Vill man verkligen ha sina pengar placerade hos ett bolag som beter sig så här klantigt?

 

 

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej.
  Jag har allt i LF Global index 100% i Avanza Isk. Känner mig säker att det är bra fond att satsa på och man kan lugnt sova om nätterna. Om man är oroligt finns det Swedbank Access Global att välja som är likvärdig.
  Mvh.jacke77

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77
 2. Vit pil

  Jag har läst att de inte kan ta ut denna avgift, om man säljer fonden via Nordnet eller Avanza. Vet någon om det stämmer?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nena
 3. Vit pil

  Hej.
  Nu har jag jämfört total avgiften på LF Global index och Swedbank Access Global. LF blir 0.35 % årlig avgift totalt medan Swedbank blir 0.25 % totalt. Samt man sliper tänka på köp/sälj avgift. Kommer nu att byta allt till 100% Swedbank Access Global.
  Mvh.jacke77

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77
 4. Vit pil

  Jacke77, hur kommer du fram till att LF Global Indexnära kostar 0,35% i årlig avgift och inte 0,2%?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nena
 5. Vit pil

  Om du har Avanza kan du se total kostnad inkl. alla avgifter. Det är den nya tjänsten som visar hela kostnaden i fonden. LF 0.35% avgift. Swedbank Access Global 0.25% avgift.
  Mvh.jacke77

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77
 6. Vit pil

  Jacke77, jag har Nordnet. Vad ingår i den totala kostnaden mer än förvaltningsavgiften på 0,2%?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nena
 7. Vit pil

  Transaktionsavgifter tex courtage och lite annat kostar 0.15% + 0.20% fast årlig avgift =0.35% årlig total avgift för LF. För Swedbank blir det 0.05% i transaktionsavgifter + 0.20% fast årlig avgift = 0.25% total årlig avgift. Mellanskillnad blir 0.10% dyrare årsavgift för LF. Det borde räcka för att byta ut LF? Annars läs lite om petrusko blogg där har han skrivit om det senast igår. Lycka till.
  Mvh.jacke77

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77
 8. Vit pil

  Tack för ditt svar, Jacke77!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nena
 9. Vit pil

  Det verkar som om att Avanza visar Lf´s Global indexnära kostnader/avgifter fel på Avanzas sajt! Det är iaf vad Lf själva skriver på deras startsida.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tomas Pettersson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-02 klockan 15:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.