Länsförsäkringar Global Indexnära vs Avanza Global
Sök:

Länsförsäkringar Global Indexnära vs Avanza Global

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Philip S

ställde för sedan frågan: Länsförsäkringar Global Indexnära vs Avanza Global

Jag skrev ett fråga häromdagen om man skulle byta från Länsförsäkringar Global Indexnära till Avanza Global. Nu när jag kollar NAV så skiljer detta 1,17 %.

Länsförsäkringar Global Indexnära – Kursdatum 2018-12-21
3 mån -13,04 %

Avanza Global – Kursdatum 2018-12-21
3 mån. -14,21 %

Kan någon förklara varför det är sån stor skillnad på något som ska följa samma index? Är hållbarheten så viktig? Det skilljer 1000kr per 100 000kr.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

På grund av att Avanza Globals NAV och Länsförsäkringar Global Indexnäras NAV läses av vid två olika tidpunkter på dygnet. Båda är uppdaterade tom den 21 dec men på två olika klockslag.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Svaret fanns på deras sida. Såg inte detta tidigare

  ————————————

  Hur och när sätts NAV-kursen på mina andelar i Avanza Global?

  Värderingen av värdepapperna i Amundi Index MSCI World sker till slutkurs på respektive börs i världen. Detta gör att NAV-kursen på Avanza Global kan skilja sig något från en annan svensk globalfond som ofta värderar fonden klockan 16.00.

  NAV-kursen på Avanza Global kommer att publiceras dagen efter värderingsdagen eftersom värdepapperna i Amundi Index MSCI World är slutkursvärderade. För en svensk globalfond kommer oftast NAV-kursen samma dag då dessa värderas klockan 16.00.
  ————————————

  https://www.avanza.se/kundservice.html/1571/vad-ar-avanza-global-och-hur-fungerar-fonden/?categoryId=312

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Philip S

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-27 klockan 12:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.