Länsförsäkringar globalfond
Sök:

Länsförsäkringar globalfond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christoffer

Den här artikeln publicerades 2017-08-07 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Länsförsäkringar globalfond

Hej,
Vad säger du om det här inlägget?

http://petrusko.blogspot.se/2017/08/varning-for-lansforsakringar-global.html

Kan de välja att aktivera den avgiften? Bör man byta fond?

 

Med vänlig hälsning

 

Christoffer

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har varit i kontakt med Länsförsäkringars jurist, med anledning av frågan kring 2 procent avgift och skrivit nedanstående artikel på ämnet:

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Enligt bloggen har informationsbladet uppdaterats av Länsförsäkringar. De kommer inte att ta ut några 2 % vid köp och sälj.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Den är bortagen i från fondfakta bladet. Finns ej köp/ sälj avgift 2% längre. Det har vi kämpat på Twetter i 2 månader. Nu är det som det ska vara med alla LF index fonder.

MVH.Jacke77

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Finns det andra liknande fonder som kan ha liknande insättnings- och uttagsavgifter? Syftar mest på dessa som Jan själv rekommenderar.

/Dennis

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    L.F har flera fonder,Nordea oxo bl.annat Global Index ,Danske Bank har flera fonder av samma concept dom är luriga oxo avgifterna redovisats bara i faktabladet .

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Detta är inte ovanligt, fondbolag har ofta en väl tilltagen maxavgift i fondbestämmelserna som de sedan inte utnyttjar i praktiken. Just för att OM man skulle hamna i en situation där det visar sig att den skulle behövas för att skydda fonden och andelsägarna i den, eller för den delen kunna ge provision till säljare, så tar det månader att få in en sådan skrivning i och med att ändringar i fondbestämmelser måste godkännas av Finansinspektionen. Mycket enklare att hantera om den finns på plats från början.

Alltså oftast inget att vara orolig för.

Däremot ska man ha koll på vilken förvaltningsavgift fonden tar enligt fondens faktablad/KIID samt förstås också nyckeltalet ”årlig avgift” där även andra kostnader (dock inte alla) framgår.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-07 klockan 10:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.