Länsförsäkringar guldkund
Sök:

Länsförsäkringar guldkund

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dennis

ställde för sedan frågan: Länsförsäkringar guldkund

Hej allihop!

Har funderat på att bli helkund hos Länsförsäkringar, är idag endast bronskund då jag har mina vanliga försäkringar hos dem. Tjänar då 5% på alla mina försäkringar. Men väljer jag att få lönen där samt sparar minst 500kr i någon av deras fonder så blir man guldkund och får rabatt på 20% på alla försäkringar. Låter som en bra deal. Någon som har erfarenhet av detta? Tänker det kanske vore smidigt att kanske spara i Länsförsäkringar Global Indexnära via dem och sedan lägga fokus på andra fonder via Avanza. För avgifterna borde vara detsamma?

/Dennis

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Dennis!

Jag och frun är helkunder (guldbivå). Vi har hemförsäkring, barnförsäkringar, lön och sparande hos LF.

Vi får VISA-kort gratis eftersom vi är guldkunder. Vi får 15% rabatt på försäkringarna, som dessutom har både bra villkor och pris. Våra döttrar har konto och VISA-ungdomskort gratis till 18 års ålder.

jag har flyttat några avtalspensioner dit också och lagt i LF Global + Tillväxt (båda indexnära).

LF har ett bra fondutbud. Jag själv spara i SPP Aktiefond Global på ISK hos LF. Deras sparplan påminner om Avanzas, alltså att man väljer en eller flera fonder och sen skapas automatiska överföringar från lönekonto varje månad, kvartal eller år beroende på vad du väljer.

Du kommer åt bra fonder och indexfonder från SPP, Robur (t.ex. Access-serien), Spiltan, AMF, Didner & Gerge, BlackRock, Lannebo med flera.

Jag tycker gott du kan öppna ett ISK och skicka in en femhundring på LF Global eller SPP Global.

Kolla fondutbudet här:

http://www.lansforsakringar.se/stockholm/privat/spara-placera/kurser-borsinformation/fondkurser/

Välj Fonder för ISK och IPS i listan för Urval. kolla sedan under Bolag så ser du.

Vi har inga bolån hos dem, utan det har vi hos SBAB. Jag har också sparande hos Avanza, men det är gamla tjänstepensioner.

Eftersom LF har ett tillräckligt bra fondutbud samt att man kan få gratis VISA-kort så ser jag inte varför jag skulle välja annan bank.

Go for it!

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack så hemskt för den utförliga info! Verkar hur bra som helst. Några nackdelar ni stött på? Är de inte 25% rabatt på försäkringen man bör få? Eller det kanske beror på vilken region? Länsförsäkringar Skåne ska enligt hemsidan ge 25% rabatt som guldkund.

  Kan man styra själv i vilken fond man vill spara i via internetbank? Eller måste man ringa in/boka möte?

  Ha det gott!
  /Dennis

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Dennis

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det skiljer nog på region. Stockholm har 15%. En nackdel är att man inte kan avbryta en köp/sälj/byt-order lika lätt som hos t.ex. Avanza. Man måste kontakta dem. För mig är det inte ett problem.

Ja, man kan byta och lägga till fonder själv för sparplanen i appen eller internetbanken. Du måste inte gå in på kontoret eller ringa.

Tycker det funkar bra. Om man är mer aktiv och vill följa upp på en mer detaljerad periodnivå och jämföra med olika index så är nog Avanza en bättre plattform. För den vanlige månadsspararen så räcker det långt tycker jag.

/Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-20 klockan 17:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.