Lära 8-åring om att sätta sina pengar i arbete
Sök:

Lära 8-åring om att sätta sina pengar i arbete

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobias E

ställde för sedan frågan: Lära 8-åring om att sätta sina pengar i arbete

Önskar tips på barnspel/appar som lär ut om detta med att sätta sina pengar i arbete, investerande och kraften i ränta-på-ränta effekten. Alternativt om det finns någon enklare bra litteratur i samma ämne?

Har en grabb som fyllde 8 år igår som är idel öra. :) Och ”Rich dad, poor dad” känns lite overkill just nu.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Pengalabbet har jag hört talas, har dock inte testat appen själv. Ränta på ränta för en 8-åring är nog lite för tidigt, vet inte på vilken årskurs de börjar med procenträkning. Om han inte är jätte duktig på matte förstås. Men du kan fråga grabben vad han skulle tycka om om du fördubblade hans veckopeng varje månad. (Poor dad.)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack, får kolla in den appen. :) Han är rätt vass på matte faktiskt. Tänker också att man kan ju lära ut matematiska principer utan att nödvändigtvis snöa in på matematik.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Tobias E

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-26 klockan 20:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.