Låta eget företag investera pengar är det lönsamt?
Sök:

Låta eget företag investera pengar är det lönsamt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Låta eget företag investera pengar är det lönsamt?

Har ett aktiebolag och har i den sålt aktiefonder och räntefonder för första gången i fjol. Blir lite förvirrad ska man först betala 22%bolagsskatt på vinsten och dessutom skatta för pengarna i deklarationen 4.7? Blir inte så mycket kvar för risken att investera pengarna! Eller var tänker jag fel?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hmm… jag skulle rekommendera att kolla med din redovisningskonsult. Jag har själv mina aktier i mitt AB i en KF där jag betalar skatt och sedan är det ju skattefritt i företaget (alltså ej 22 %) som jag har förstått det.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

alltså i punkt 4.7  i deklarationen INK2

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Det är inte så illa som du tror. Du redovisar resultatet på 4.7 som då ökar din vinst på vilken du betalar 22% i skatt. Du betalar ingen separat skatt på din reavinst som du hade gjort om du hade haft den privat.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-30 klockan 20:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.