Latinamerikafonder, fortf på 5 års lägsta. Köpa?
Sök:

Latinamerikafonder, fortf på 5 års lägsta. Köpa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hans Andersson

ställde för sedan frågan: Latinamerikafonder, fortf på 5 års lägsta. Köpa?

Efter Corona är ju typ det mesta återhämtat, men Latinamerikafonderna i Sverige har nästan inte alls hämtat sig. Tänkte först att det beror på oljekrisen som hände samtidigt som Corona men ex Handelsbankens Latinamerikafond har bara 3-4% i råvaror.

Någon kunnig som gjort en analys av detta. Är det köpläge?
Vid andra internationella finanskriser har Latinamerika alltid återhämtat kurvan enligt min högst visuella analys, även om det tagit längre tid än för mer etablerade marknader.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Hans,

Har inte någon större analys, men tillväxtmarknader har en tendens att ta större stryk i kristider, detta eftersom mer etablerade marknader drar tillbaka sina kommande investeringar i dessa regioner och på så sätt så stannar tillväxten upp där.

Men som du säger så har det inte återhämtat sig så mycket och kan säkert göra det i framtiden, när vet vi inte.
Jag har själv 15% i tillväxtmarknader och tror på en återhämtning någon gång framöver iaf.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-04 klockan 19:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.