Lättillgängligt kapital kontra börsplacerat kapital
Sök:

Lättillgängligt kapital kontra börsplacerat kapital

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hélène Ejnar

ställde för sedan frågan: Lättillgängligt kapital kontra börsplacerat kapital

Hur stor del av vårt sparande bör vara lätttillgängligt? Vi är pensionärer med låga pensioner men en av oss arbetar halvtid i vårt bolag. I dagsläget har vi 87 % av vårt kapital i fonder (ISK) och 13 % på vanliga bankkonton med dålig ränta. Är det en lämplig fördelning?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Klarar ni er på dessa 13% vid en större börsnergång som varar fem år? Om inte, bör ni överväga en större andel i säker placering t.ex. fast inkomst (obligationer).

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    P.S. Nu utgick jag ifrån att fonderna på ISK var aktiefonder.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    CL

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-01 klockan 14:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.