Lekhinken är onödig?
Sök:

Lekhinken är onödig?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av D

ställde för sedan frågan: Lekhinken är onödig?

Ibland hör jag om fonder, och vill slänga in en peng, fast då tänker jag att 1-5% i en fond inte hjälper hela portföljen. Då är det onödigt med extra fonder.

Delvist är lekhinken mentalt, för dom som vill ”pyssla” med aktier/fonder, fast inte vill förstöra sin portfölj(eller ta allt för stora risker). Jan har också sagt att en liten peng i hög risk kan hjälpa portföljen ifall den skjuts upp i värde. Har det här hänt någon? Jag har redan investmentbolag, och småbolag. Kan inte tänka mig att dessa extra fonder/aktier (ny tek, tesla etc) slår det jag redan har.

För att tjäna på det, måste man ha investerat i tesla och dom innan dom blev populära, och nu är det försent.

Frågan är då om lekhinken är onödig? Jan kanske bara rationaliserar lekhinken för att vilja spel/leka med aktierna?

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Är man inte intresserad av att ha en lekhink, så skall man givetvis inte ha någon.

Detta tror jag att både du, jag och Jan kan vara helt överens om.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-12 klockan 13:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.