Lekhinken - Hur gör ni den rolig?
Sök:

Lekhinken – Hur gör ni den rolig?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Höök

ställde för sedan frågan: Lekhinken – Hur gör ni den rolig?

Hur gör ni lekhinken rolig?

Finns det några strategier eller sätt som är roligare mer utvecklande än andra, enligt er? Jag vill personligen inte att lekhinken ska ta för mycket av ens tid på dagen. Den ska inte heller enligt mig vara en allt för mycket av en extrem berg- och dalbana av känslor. Portföljallokering är därmed viktigt. En har annat att göra om dagen än att lägga allt för mycket tid på att läsa av siffror, företagsnyheter och stressa över sin lekhink.

Följande sätt är bara några jag kan tänka mig men ni kanske har någon extra ”twist” eller annan strategi som gör det lite mer roligt/givande?

  • Läser ni på om ny teknik och investerar en bit av portföljen i utvecklingsföretag, var på ni skeppar över eventuell avkastning i mer indexföljande bolag? Kul att hitta det där fyndet…
  • Investerar ni enbart i företag för att få utdelning? Alltid kul med lite extra kronor…

 

MVH-
Höök

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Jag tänker att det ursprungliga syftet med lekhinken var för de som redan hade en idé om vad denne ville göra, men att utrymme för det inte fanns i de andra hinkarna. Den finns till för att de individer som vill prova på diverse roliga/riskfyllda aktiviteter, och som annars hade haft svårt att hålla fingrarna i styr i de andra hinkarna, ska få utlopp för dessa drifter ;)

Jag vill personligen inte att lekhinken ska ta för mycket av ens tid på dagen

Varför då inte helt enkelt hålla dig till de ordinarie hinkarna och inte lägga tid på det? Syftet med lekhinken är ju att du faktiskt vill vara aktiv. Den finns där för de som vill lägga tid och/eller prova olika som inte ryms inom den vanliga passiva ”tråkiga” allokeringen.

 

Om du inte tycker det är roligt att lägga extra tid eller inte vet något du skulle vilja prova är mitt råd till dig att inte ha någon lekhink. Ända tills du tycker det blir så tråkigt att du faktiskt vill prova något annat, och först då gör du det inom ramen för lekhinken.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

IPO / Börsnoteringar kan vara en intressant twist i en lekhink. Antingen analyserar man helt själv, eller så betalar man  för exempelvis Goda Tiders Tipstjänst och nöjer sig med en extrakoll så att man känner sig bekväm med investeringen. Om nu detta uppfyller dina kriterier på att inte vara känslomässig berg- och dalbana. Hög förväntan övergår till frustration över att man inte fick någon tilldelning i en attraktiv IPO. Och då och då får man en skvätt tilldelning som ofta kan säljas med god förtjänst. Och så blir det förlust vid enstaka tillfällen. Om man har värdepapperskredit är det ju gratis att leva på förhoppningen tills att man får besked om eventuell tilldelning.

Goda Tiders Tipstjänst tipsar för övrigt inte bara om börsnoteringar, utan om andra investeringar som kan passa i lekportföljen.

Om man inte har silver i sina vanliga portföljer kan det vara kul att ha en skvätt i lekportföljen. Antingen köper man några certifikat eller en ETF, eller så skaffar man några andelar i ”Sveriges kanske mest riskfyllda fond” – AuAg Silver Bullet.

Även fonden AuAg Precious Green kan vara kul att ha i lekportföljen. Liksom Silver Bullet är förvaltningsavgiften hög för den som är van vid indexfonder, men det är kul att haka på den karismatiske förvaltaren Erik Strand. Om inte annat får man uppleva tryggheten i att ha fel tillsammans.

En idé som jag har haft, men ännu inte genomfört, är att man skulle kunna ha en liten portfölj med guld och silver som man håller balanserad för att utnyttja hur dessa korrelerar till varandra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-18 klockan 10:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.