Lendify
Sök:

Lendify

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mats

ställde för sedan frågan: Lendify

Hej hej!Funderar på Lendify. Är det någon här som investerar där?Söker omdömen och uppföljningarTacksam för svar. Gott nytt år på er allihop

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mats!

Tyvärr har jag själv inte investerat i p2p lån via Lendify.
Vad jag har hört så har det funkat utan problem för dom flesta jag pratat med, några har fått nån kreditförlust/sen betalning, men det har varit en bråkdel.

Däremot skulle jag fundera en extra gång om P2P lån är den risk jag vill ha i min portfölj, vid höjda räntor så kommer många av dom som tar sånna blancolån att få betalningsproblem. Detta anser jag är en väldigt hög risk och kommer medfölja kreditförluster.

Men sedan dom startade så verkar det ha funkat iaf!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Mats!

  Jag har investerat i Lendify sedan hösten 2017 och det har fungerat bra. Fått betalningar i rätt tid utom från 1 som ligger eftersläpande. Min del av det lånet var på 250 kr, och innan hen började släpa efter har hen betalat 240kr i ränta och amortering. Utom detta lånet, som då kan ge mig en förlust på 10kr har samtliga lån betalats i tid eller några dagar efter rätt datum. Men för att täcka upp detta finns det en kreditförlustfond, här kan du läsa om detta: https://lendify.se/Invest/CreditLossFund

  Sedan är det som Robin skriver, att risken med höjda räntor är att de som tagit blancolån kan få svårare att betala för sig. Därför försöker jag hålla ner pengarna per varje lån 250kr brukar de högsta ligga på. Genomsnitt 188kr/lån just nu.

  Här finns ett blogginlägg om ”Hur ser Lendifys låntagare ut?”
  https://blog.lendify.se/2016/09/16/hur-ser-lendifys-lantagare-ut/

  Avkastning sedan start är 7,47%
  Antal lån 53st

  Skickar med en länk där vi båda får 500kr den dagen vi båda har över 20.000kr investerat i Lendify.
  https://lendify.se/r/471klXKrZH

  (om detta inte är okej med sponsorlänkar får du mer än gärna ta bort detta inlägget Jan Bolmesson)

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  sparaochinvestera90
 2. Vit pil

  Tack för svar. Kollar upp det

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mats

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

Jag sparar en slant i lendify sedan 8 månader tillbaka. På 50 lån har två fått uppsägningsbrev. Detta kommer sannolikt inte betalas tillbaka. Dock har lendify en typ av fond som ersätter beloppet men inte räntan på utlånade beloppet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-31 klockan 16:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.